ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Επαγγελματικό Βιογραφικό Μαρίας Θεοφιλίδου

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Εγγεγραμμένη Κλινική Ψυχολόγος

(αριθμός εγγραφής στο μητρώο Εγγεγραμμένων Ειδικών Ψυχολόγων: 014)

Παρέχω υπηρεσίες για παιδιά, εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες.


ΣΠΟΥΔΕΣ

Οι σπουδές μου πραγματοποιήθηκαν στις Η.Π.Α. Περιλαμβάνουν πτυχίο Ψυχολογίας από το πολιτειακό πανεπιστήμιο Montclair στο New Jersey των Η.Π.Α. και δύο μεταπτυχιακούς τίτλους κλινικής κατεύθυνσης με ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση κάτω από εποπτεία αδειούχων και έμπειρων Ψυχολόγων και Ψυχοθεραπευτών στις Η.Π.Α..

Κατέχω τον τίτλο Master of Arts στην Ψυχολογία με επικέντρωση στην Κλινική Ψυχολογία για παιδιά και εφήβους από το πολιτειακό πανεπιστήμιο Montclair στο New Jersey των Η.Π.Α. και τον τίτλο Master of Social Work με εξειδίκευση στην κλινική ψυχοθεραπεία για παιδιά και οικογένειες, από το πολιτειακό πανεπιστήμιο Rutgers, The State University of New Jersey των Η.Π.Α. Περισσότερα για τον τίτλο αυτό μπορείτε να βρείτε στο έντυπο αναφοράς της επαγγελματικής κοινότητας των Κλινικών Ψυχολόγων του American Psychological Association εδώ.

Έχω επίσης πιστοποίηση ως επόπτης για μεταπτυχιακούς φοιτητές της Κοινωνικής Εργασίας (από Η.Π.Α.) και ως επόπτης για ειδικευόμενους ψυχολόγους-ψυχοθεραπευτές (από Κύπρο).  Είμαι εκπαιδευμένη και έχω επίσημη πιστοποίηση στο νέο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας και  λειτουργικότητας. Έχω επίσης παρακολουθήσει (και συνεχίζω να παρακολουθώ) σειρές από συνεχιζόμενες εκπαιδεύσεις για ενημέρωση στις σύγχρονες εξελίξεις της επιστήμης.

Το σύνολο του περιεχομένου της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής μου εκπαίδευσης, όλων μου των σπουδών, περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση καθώς και αντίστοιχη εποπτευόμενη κλινική πρακτική άσκηση. Οι σπουδές μου, η πρακτική άσκηση κάτω από εποπτεία και η εμπειρία μου με προετοίμασαν για την διάγνωση ψυχοσυναισθηματικών προβλημάτων (περιλαμβανόμενων και αξιολογήσεων για μαθησιακές δυσκολίες και προβλημάτων προσαρμογής) και τον σχεδιασμό και εφαρμογή ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων. Σε αυτά περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στους τομείς της ειδικής εκπαίδευσης.

ΠΕΙΡΑ

Διαθέτω πολυετή (πάνω από 20 χρόνια) επαγγελματική πείρα τόσο στις Η.Π.Α. όσο και στην Κύπρο. Απέκτησα την πείρα μου παρέχοντας κλινικές υπηρεσίες σε πελάτες σε τομείς της ψυχικής υγείας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε νοσοκομειακό και εκπαιδευτικό περιβάλλον (περιλαμβανόμενων και σχολείων στις Η.Π.Α. και στην Κύπρο), καθώς και στο ιδιωτικό μου γραφείο.

Υπήρξα συνεργάτιδα της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, εξωτερική συνεργάτιδα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου καθώς και μέλος του Συμβουλίου Εγγραφής Ψυχολόγων Κύπρου και μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ

Τα προσόντα μου με καθιστούν αποτελεσματική στην παροχή ατομικών ψυχοδιαγνωστικών υπηρεσιών και ατομικών ή ομαδικών ψυχοθεραπευτικών παρεμβάσεων που επικεντρώνονται στη βοήθεια των ανθρώπων για την αλλαγή των σκέψεων και των συμπεριφορών τους.

Αποτέλεσμα είναι η επίλυση των ψυχο-συναισθηματικών και ψυχο-εκπαιδευτικών προβλημάτων τα οποία λειτουργούν τόσο ως εμπόδια της ομαλής ατομικής ψυχολογικής λειτουργίας όσο και της αλληλεπίδρασης με το άμεσο οικογενειακό, εκπαιδευτικό ή/και κοινωνικό περιβάλλον.